Räkcheesecake

Posted by on 4 september, 2014 in Mat | 1 comment

Räkcheesecake
Alltså jag säger bara; NI MÅSTE GÖRA DEN HÄR!
Jag vill hylla Jennys matblogg som delat med sig av receptet på den här. Det är makalöst gott och kan passa lite när som helst vill jag påstå.
Vi gjorde den till midsommar, men jag skulle inte banga på att göra den en helt vanlig tisdag!
Troligtvis kommer jag göra denna på kräftskivan vi har i mitten av september.

Ingredienser
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Ägg, räkor och dill till dekoration.

Gör så här

  • Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna.
  • Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.
  • Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  • Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.
  • Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman.
  • Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
  • Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.
    Räkcheesecake
    Räkcheesecake
    Räkcheesecake

Receptet är från: http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/04/10/pasktema-rakcheesecake/

 

One Comment

  1. Jag vill ha den på kräftskivan!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *