Sommarpaj

Posted by on 16 juni, 2014 in Dessert / Efterrätt | 1 comment

Sommarpaj
Den här bjöd jag jobbet på i fredags och när min kompis fick se en bild på den begärdes den som efterrätt i midsommarhelgen. Så ja, jag vill kalla den här; sommarpaj.

Gör den gärna i en springform så du får riktigt höga fina kanter. Men det går givetvis bra i en vanlig pajform också. Botten blir lite tjockare bara.
Det går alldeles utmärkt att förbereda skalet någon dag innan, eller flera dagar innan och frys in.
Varför inte alltid ha en i frysen?
Man vet ju aldrig när det kommer oväntat besök på sommaren…

Ingredienser
100 g smör
3 dl mjöl
150 g mandelmassa
1 msk vatten

 

3 dl vispgrädde
1 1/2 dl lemon curd
1 ask färska jordgubbar
Daimkulor/Hackad daim

 

Gör så här
  • Mixa ihop smör, mjöl och mandelmassa, gärna i en matberedare. Häll i vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Ställ i kylskåp för att vila ca 1 timme.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Tryck ut degen i en spring-/pajform och grädda i mitten av ugnen 20 minuter. Låt svalna.
  • Vispa grädd och rör i lemon curd. Häll i gräddblandningen i pajskalet.
  • Garnera med jordgubbar och strö över daimkulor (eller krossad daim).Jordgubbspaj
    Sommarpaj
  • Sabina

    Hejsan. På min blogg just nu finns en liten utmaning. Eftersom det är sommar så har jag get ut en utmaning där man ska baka en tårta, man ska vara så kreativ och fantasifull man kan och sedan ladda upp bilden och sedan skicka länken till mig. Jag visar sedan alla fantastiska kreationer på bloggen och länkar. Det skulle vara jätta kul om du va med eller bara spred det vidare. ^.^

    chiiz.blo.gg