Påskmazariner

Posted by on 11 april, 2014 in Godsaker | 2 comments

Påskmazariner
Nästa vecka är det påskledigt!  Välbehövligt är bara förnamnet.
Jag är gräsänka och har INGA planer. Föreställer mig att gå runt i mjukisbyxor hela dagarna och spendera mycket av min tid i horisontellt läge i soffan. Troligtvis kommer jag plöja en hel del avsnitt av Orange is the new black. (Se den!)

Bakverk och fikastunder har en påskutmaning på sin blogg som jag blev sugen att vara med i. Man ska helt enkelt baka något påskigt!
Jag gjorde mazariner som jag dekorerade med en gul non-stop. Äggmazariner!

Här är receptet på mitt bidrag till påskutmaningen.

Ingredienser
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 ägg

Gör så här

  • Blanda ihop alla ingredienser snabbt, gärna i en matberedare.
  • Låt den stå kallt ett par timmar.

Ingredienser – Fyllning
150 g mandelmassa
75 g smör
2 st ägg

Gör så här 

  • Riv mandelmassan, blanda med smör. Se till att det inte är några klumpar.
  • Tillstätt ett ägg i taget.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Använder du metallformar så smörar du dom, använder du pappersformar behövs inte det.
  • Kavla ut mördegen, klä formarna och klicka i fyllningen.
  • Grädda i ca 10-15 min.Fodra formarna

Ingredienser – Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten

Gör så här

  • Blanda ihop florsocker med vatten tills du har en ganska tjock konstistens.
  • Bred ut över dina kalla kakor. Förvara i kylen. Jag tycker dom är godast lite kalla….IMG_6964
    IMG_6992
    IMG_6964
    IMG_6958

2 Comments

  1. Jag har länge tänkt testa att baka mazariner så jag blev superglad när jag såg det här receptet! :) En fråga bara, när man klätt formarna med degen, ska man hä i fyllningen då också innan man gräddar eller ska ”skalet” förgräddas?

    • Va bra!
      Fyllningen ska också det är korret, behöver inte förgrädda skalet utan allt gräddas samtidigt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *