Älskade smulpaj

Posted by on 11 mars, 2014 in Godsaker | 0 comments

Finns det något bättre än smulpaj? Nu när det känns som våren står och knackar på dörren så kunde jag inte hålla mig.
Jag snor alltid rabarber hemma hos mamma på sommaren och fyller frysen så att man kan göra sommarpaj året runt. Här är en hederlig smulpaj. 

Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
3 dl rabarber

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skär det rumsvarma smöret i mindre bitar och blanda ihop alla ingredienser med händerna så det blir smuligt.
  • Lägg rabarberna i en form och strö över smulblandningen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.
  • Servera med mycket (!) vaniljsås.Rabarberpaj

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *