Passionscurd

Posted by on 12 juni, 2013 in Tårtfyllning / Frosting | 8 comments

Passionscurd
Jag åt min först passionsfrukt för knappt två år sen.
Jag hade nog aldrig sett eller ens reflekterat över vad det var för brun konstig boll bland frukt och grönt i mataffären.
Men så en dag skulle jag testa en ”sån där”. Men jag ville ju absolut inte ha den skrynkliga, mörka bollen. Vem vill ha den?
Så tog helt enkelt den rundaste och ljusaste jag kunde hitta.
Nu efter två år av passionsfruktsälskande har jag förstått att ju fulare desto bättre!

Denna curd gjorde jag för att använda som fyllning i en tårta.
Då blandade jag den med mascarpone och grädde. Men den är god precis som den är också eller som smaksättare i din vanliga cream cheese frosting.

Ingredienser – 1,5 dl curd
7-9 mogna passionsfrukter (ca 100 gram saft)
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
75 g smör, i små bitar

Gör så här

  • Dela passionsfrukterna på mitten och skrapa ur köttet i en kastrull.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och låt det sjuda. Det får inte koka. Den är klar när smeten känns len och är lite tjockare.
  • Sila krämen så kärnona försvinner. Häll över smeten i en bunke och täck med plastfil så att skinn inte bildas.
    (Ja du ska alltså lägga plastfilm PÅ krämen, inte bara täcka skålen.)
  • Låt bunken stå i kylen en stund eller över natten. Häll sedan över i en glasburk.

    Passionscurd
    Passionscurd

8 Comments

  1. Den ser helt fantastisk ut. Jag älskar passionsfrukt så detta kommer helt klart göras när tillfälle ges!

    • Ja gör det! Du kommer inte ångra dig!

  2. Fantastiskt! Som jag hat letat! Vilken fantastisk blogg du har.

  3. Hej! Riktigt fin blogg med fina recept! Tänkte göra en passionsfruktsfyllning till en regnbågstårta och tänkte om du kunde skriva receptet du använde som fyllning med passionsfruktcurden. Du nämnde att du blandade med mascarpone och grädde och tänkte ungefär hur mycket av varje? :)
    Tacksam för svar!

    • Hej Elin!

      Tack för berömmet.

      Ett paket mascarpone och häll i liite grädde i taget samtidigt som du vispar. Och ta så mycket grädde som du känner att du vill ha beroende på konstisens.
      1-2 dl brukar jag använda.

      • Så man vispar alltså inte grädden först?
        Sen tänkte jag vad blev de ungefär för färg på fyllningen, ljusgul eller mer åt gul? :)

        • Nej precis, du börjar vispa osten och under tiden tillsätter du lite lite grädde i taget.
          Ljusgul!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Champagnecupcakes · Elins bakficka - […] Ingredienser – frosting 100 g färskost 50 g smör 5 dl florsocker 3 msk passionsfruktscurd […]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *