Kokostosca på chokladkaka

Posted by on 12 april, 2013 in Godsaker | 12 comments

Kokostosca på chokladkaka
Mina sambo smakade på den här och sa:
”Det här är det absolut godaste du har bakat. Någonsin! Den är helt otroligt god.”
Sedan dess har jag bakat den två gånger och han har lyckats trycka i sig en hel långpanna!
Enkelt, gott och snabbt. Precis som jag gillar!
Fungerar alldeles utmärkt att frysa in.

Ingredienser – Kaka
180 gram smör
4 ägg
6 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  • Tillsätt kakao, salt och vaniljsocker. Rör om ordentligt.
  • Häll i det svala smöret och använd en slickepott för att vända ner mjölet.
  • Täck en liten långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
  • Grädda i ca 16-18 minuter i mitten av ugnen.

Ingrediense – Tosca
200 gram kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 1/2 dl grädde
75 gram smör

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda under omrörning.
  • Bred glasyren över kakan och ställ tillbaka den i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
  • Skär i önskade bitar, antingen stora eller små små mumsbitar.IMG_4840
    IMG_4636
    IMG_4640

12 Comments

  1. Fantastiskt god! Gjorde succé både här hemma och på jobbet. Kollegorna dömde även ut Clarion Arlanda Airport Hotels tama försök till detta bakverk som vi blev bjudna på i torsdags och sa att de borde gjort enligt detta recept istället.

    • WOW! Vilket betyg.
      Dina kollegor förtjänar att få denna kaka fler gånger!

    • Det enda jag undrar är när denna kaka kommer att bakas igen! Kanske ska jag dra på mig hatten och förklädet och slå ett slag för kokostoscan själv…

      • Men ja! Det tycker jag faktiskt!

  2. Hur lyckas ni med denna? Jag har försökt göra den här två gånger nu och ”kakan” är alldeles för lös efter 18 minuter för att det ska gå att bre på toscan… Jag följer ingredienslistan slaviskt – så jag har skippat saltet, men det kan det väl inte bero på?!?!

    • Den är ganska lös när man ska bre på toscan. Man får göra det försiktigt.
      Prova att ha inne den några minuter längre?
      Alla ugnar är ju olika.

      • Ahaa.. OK, tack för svar.. :-)

        • Du är med på att den ska in och gräddas ytterligare 15 minuter efter att du haft på toscan?

          • Jo, men det var nog ugnen det var vajsing med, hade inne 20 min och den var för lös, lade ut toscan i kluttar och gjorde ”färdigt” ändå, kanterna blev bra iaf… :-) ska testa igen vid nåt tillfälle. :-)

          • Va tråkigt! Jag har gjort den massvis med gånger och den blir fantastisk varje gång.
            Har du en för liten form?

          • Storleken på formen 35 x 25. Är det för litet?

          • Min form är 40×30 så det kanske är därför. Din blir lite för tjock och behöver därför kanske liiite lägre värme och längre tid?

            Annars kan jag rekommendera den här;
            http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10099053/
            Den används till nästan allt!
            Gallret använder jag nästan dagligen för att låta bakverk svalna på..

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kladdkaka med kokostosca · Elins bakficka - […] absoluta favoritkaka, alla kategorier, är en chokladkaka/kladdkaka med en kokostosca ovanpå. (-> recept) Nu inför kladdkakans dag tänkte jag …

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *