Whoopie-Semla

Posted by on 21 februari, 2012 in Cake pops / Macarons / Whoopies | 4 comments

Whoppie Semla
Ingen har missat vad det är för dag idag. Eftersom jag tjuvstartade redan förra veckan så var jag inte alls sugen på semlor idag.
Ville ha någon annan variant och på Sockerrus hittade jag whoppies med mandelmassa/gräddfyllning. Jag blev såld på receptet och nu när jag ätit ett par stycken så måste jag säga att det är det godaste jag ätit på länge!

30 dubbla kakor
100g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma, mald
1/4 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och blanda väl.

Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt. Har du ingen spritspåse och tyll så går det att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.

Whoppie Semla - Spritsa
Grädda kakorna precis under mitten i ugnen i 8-10 min.
Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

Whoppie Semla - Gräddade


Fyllning

3 dl grädde
100 g mandelmassa

Vispa grädden. Riv mandelmassan (med ett fint rivjärn). Blanda väl.

Whoppie Semla - Mandelmassa

Spritsa eller smeta sedan fyllningen på whoopisarna. Avsluta med att strö lite florsocker över dem.

Whoppie Semla - Färdiga

Whoppie Semla - Färdiga
Receptet är från Sockerrus

4 Comments

  1. Den ser goda ut

  2. De ser väldigt goda ut 🙂 härliga bilder.

  3. Jag ska prova imorgon, men undrar har du visapat efter mjölbandningen med elvisp? kan jag använda bara grädde för fyllningen?
    Tack på förhand

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *