Leilas morotskaka

Posted by on 24 januari, 2012 in Mjuka kakor | 1 comment

Morotskaka

Min svåger har varit bortrest en längre tid och när det var dags för ”välkommen hem” middag så begärde han morotskaka.
Jag har tidigare inte varit ett så stort fan av morotskaka men nu tycker jag det är väldigt gott.
Kan inte förstå vad det var jag inte gillade!
Detta är det bästa receptet jag hittat. Receptet är Leilas.
Jag gör dubbel sats av frostingen.

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1  tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

Morotskaka - Skål

Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.

Morotskaka - Riven morot
Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 20-24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 60 minuter.
Prova med en sticka, den ska inte vara torr.
Börjar kakan få färg fast den inte är klar så sätt folie över kakan.
Under tiden som kakan svalnar gör du frostingen.

Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

Blanda alla ingredienser krämigt och bred över kakan.

Frosting

Jag råkade riva alldeles för mycket morötter så använde dom som dekorering!

Morotskaka - 1

Spelkvällen avbröts för lite kaka.
Morotskaka - Spelkväll

One Comment

  1. Allt ser så gott ut!!!
    Blir ju riktigt fika sugen……

    Kram
    Annelie

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *